Webbokning:

Boka tid

Telefon:
070-771 03 06

------------

Du kan även boka distansbehandling med:

Reconnective healing

Soul Speak/ Kort BQH session
Själva behandlingen är väldigt mjuk. Den går till så att när terapeuten väldigt lätt lägger handen på ett problemområde så kommer klientens kropp svara med att mycket subtilt dra ihop sig åt något håll, oftast det håll där problemet finns. Terapeuten följer då mycket mjukt med i den rörelsen som kroppen själv visat att den vill. Så länge nya rörelser sker följer man med med handen, samtidigt som man hindrar rörelsen att gå tillbaka exakt samma väg som den kom. Det som händer då är att området skickar SOS-signaler till hjärnan. Det blir en endogen respons. Hjärnan svarar med att skicka tillbaka signaler som ökar blodcirkulationen med närings- och syretillförseln i det området och ökar utrensningen av slaggprodukter. Resultatet blir att restriktioner i bindväv/fascia och ärrvävnad luckras upp så att området kan läkas. Man hjälper kroppen att läka sig själv. Ofta när man löser upp spänningar på det här sättet händer det att gamla minnen och känslor som har varit inlåsta in i cellminnet aktiveras och kommer upp till ytan för att helas.

Man löser upp spänningar och felställningar i mellan kroppens olika ben och i hårda hjärnhinnan (dura mater). Då får kroppen möjlighet att återställa trycket i ryggmärgsvätskan, så att den pumpas ut med en jämn puls. Det kommer att påverka hela nervsystemet så att det kommer i balans. Eftersom det har en effekt på nervsystemet, så kan man ofta lugna ner ett stressat system ganska snabbt. Genom att minska sympatiska nervsystemet och öka parasympatiska nervsystemet, ökar också kroppens eget immunförsvar.

Man jobbar med ett mjukt tryck och mjuka rörelser för att hjälpa kroppen att hitta tillbaka till sin optimala lodlinje och en balanserad KranioSakral-puls.

Behandlingen påverkar främst fem stora områden: centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, hinnorna i hjärnan och ryggraden, kraniets ledstrukturer, och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna.

Eftersom centrala nervsystemet är inblandat i precis allting, så kan man behandla det mesta med KranioSakral terapi. Alla kranialnerverna som går genom olika håligheter i kraniets olika ben påverkas, liksom spinalnerverna som går ut från olika ställen i ryggraden. Genom nerverna och genom bindväv och muskler som är fästa i de olika benen, kommer hela kroppen i sin tur att påverkas positivt av behandlingen.

Hårda hjärnhinnan (dura mater) består av bindväv. Det finns 2 olika sorters bindväv, collagen och elastisk. Den collagena bindväven är inte alls elastisk, och om den försöker töjas ut så har den väldigt svårt att hitta tillbaka till ursprungsläget igen. Därför har den svårt att reparera sig själv. Elastisk bindväv kan dras ut och hitta tillbaka till ursprungsläget ganska lätt igen, och repareras lätt. Hårda hjärnhinnan (dura matern) består huvudsakligen av collagen bindväv. Det är delvis därför som bland annat whiplash-skador kan vara så svåra att behandla, för hårda hjärnhinnan (dura matern) har påverkats kraftigt och nu hittar den inte tillbaka till ursprungsläget igen.

Den KranioSakrala behandlingen är väldigt effektiv att lösa upp blockeringar i collagen bindväv och hjälpa den att hitta tillbaka till rätt läge igen. Därför kan man ofta hjälpa folk med exempelvis whiplash-skada och även andra problem som annars kan vara svåra att få att läkas varaktigt, som olika snedställningar i kroppen och bäckenet. Bindväv finns ju överallt i kroppen, och bindvävens uppgift är ju att stödja allting och hålla allt på rätt plats. Man kan följa samma bindvävs ”trådar” från huvudet, genom kroppen och ända ner under fötterna. På grund av detta får man ofta en effekt även på helt andra ställen i kroppen än där man för tillfället behandlar. Genom att bindväven binder samman allt så kan man också behandla mycket i hela kroppen från samma ställe, som exempelvis SBS-leden eller sakrum.

När man behandlar tar man också hänsyn till kroppen som en helhet. Man håller fokus både på fysiska detaljer samtidigt som man håller hela kroppen och dess energisystem i medvetandet. Genom det kan samband mellan olika besvär lösas och föras i harmoni med varandra och man kan lösa spänningar och blockeringar på en djupare nivå. Kroppen kan visa vilka besvär som är i prioritet att behandla och få med alla delar genom att man håller ett vidgat fokus. Tterapeuten känner hela tiden in och följer kroppens mycket subtila signaler och rörelser. Genom det är det kroppens innebeonde intelligens som guidar och vägleder terapeuten till det som mest av allt behövs.
Fördelar
Fördelen med KranioSakral behandling är att den är så mjuk. Man behandlar med minsta möjliga motstånd, och låter kroppen själv visa hur den vill bli behandlad. På så sätt bildas inga nya motstånd i kroppen utan man kan komma väldigt djupt så att gamla saker kan börja lösas upp ur cellminnet. Därför kommer man åt både fysiska, mentala och emotionella problem. När man kan behandla på flera nivåer samtidigt så får det ofta behandlingarna att hålla mycket bättre. Man kan gå in och direkt påverka nervsystemet till att minska stress, och då ökar även kroppens eget immunförsvar. Man kan lösa upp spänningar i bindväven på ett sånt sätt att det håller. KranioSakral behandling har även tekniker för att behandla hinnorna i hjärnan och ryggraden, något som få andra behandlingstekniker kommer åt. Man jobbar på kroppens egna villkor. Det är också en fördel att man har kläder på sig under behandlingen.